Najlepšie pôrodnice sú v Trenčíne, Čadci a Bratislave

05.02.2013 Bratislava

Bratislava 5. februára (TASR) – Najlepšie pôrodnice na Slovensku sú v Trenčíne, Čadci a Bratislave. Vyplýva to z hodnotenia Sprievodca pôrodnicami 2012, ktorý koordinoval Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku – Health Policy Institute (HPI) a rodinka.sk.
Rebríček vznikol na základe hodnotenia služieb pôrodníc, kvality zdravotnej starostlivosti a spokojnosti mamičiek. V celkovom hodnotení nemocníc sa na prvej priečke umiestnila pôrodnica vo Fakultnej nemocnici Trenčín, nasleduje Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca a bratislavská Nemocnica Sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ul. Trenčianska nemocnica získala tiež prvé miesto v hodnotení zdravotníckych expertov. Mamičky najpozitívnejšie oceňovali pôrodnicu v Starej Ľubovni, zlatú priečku za poskytované služby dostala bratislavská Gynekologicko-pôrodnická nemocnica KOCH.
"Verím, že to vypovedá o tom, že trend starostlivosti na našom pracovisku je správny," reagoval na úspech trenčianskej pôrodnice prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Peter Kaščák. Z hľadiska profesionálnej bezpečnosti je podľa neho dôležité technické a personálne zázemie, ktoré dokáže zabezpečiť práve veľká nemocnica. "Som presvedčený, že aj vo veľkej budove môžete vytvoriť príjemné prostredie. Od začiatku pôrodu je u nás rodička celý pôrod v jednej miestnosti, kde nemá pocit, že je v kolose fakultnej nemocnice," doplnil.
 

Vyberte región